hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Forró ősz jöhet Félegyházán

2012. 07. 20.
Az országos nagypolitikát is jelentsen befolyásolhatja, ha lemond Kiskunfélegyháza fideszes polgármestere, és októberre választást írnak ki az alföldi városban. Márpedig információink szerint erre készül a Fidesz és az MSZP is.

Kapus Krisztián nem egészen két éve – országgyűlési választáson elért sikere után – ülhetett be Kiskunfélegyháza polgármesteri székébe. Tevékenysége azonban erősen megosztotta nemcsak a közvéleményt, hanem saját városi frakcióját is. Autokratikusnak mondott vezetési stílusa és vitatott döntései miatt számos konfliktusa alakult ki, mi több, sajátjai néhány hónapja azzal az ultimátummal álltak a polgármester, illetve a régiós pártvezetés elé, hogy amennyiben nem mond le, „kínos ügyeket” hoznak róla nyilvánosságra. Kapus nem mondott le, jelenleg pedig három olyan feljelentés miatt is nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség, amelyben az ő személye szerepel. Ezekről az atv.hu és a Hetek is többször beszámolt már.
Lapunk most több forrásból is úgy értesült, hogy a Fideszben és az MSZP-ben is arra készülnek, hogy Kapus Krisztián hamarosan lemond, és októberben új választást írnak ki a városban – mindkét oldal már a megfelelő jelöltet keresi. Úgy tudjuk, a Fidesz és az MSZP is országos jelentőséget tulajdonít egy esetleges párharcnak, hiszen előbbinek  bizonyítania kell, hogy meg tud őrizni egy ilyen jelentős települést, utóbbi pedig „fordulatként” reklámozhatná a sikert.
Mindeközben a héten egy újabb, szintén Kapus Krisztiánt érintő ügy látott napvilágot. Mint az atv.hu megírta, egy fideszes interpelláció nyomán indult önkormányzati vizsgálat szerint Kapus büntetőjogi felelőssége is felmerülhet egy, a helyieket sokkoló ügyben. Május végén a félegyházi Gyémánt Lakópark mellett lévő, fénysorompó nélküli vasúti átjáróban a vonat összeütközött egy személyautóval, aminek következtében egy családapa meghalt, lánya pedig még mindig kómában fekszik. A lakópark 2008-as építésekor a város több alkalommal feltételként szabta meg, hogy az építtetőnek a megnövekedett forgalom miatt fénysorompót kell telepíttetnie az átjáróba (ez mintegy 30 millió forintba került volna). Ez nem történt meg – a lakópark mégis megkapta a várostól a közútkezelői hozzájárulást és így a használatba vételi engedélyt is. A most elkészült jelentésben a hozzájárulást kiadó hivatalnokok azt állítják, hogy Kapus Krisztián utasította és presszionálta őket, valamint személyi konzekvenciákat helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem adják ki a szükséges dokumentumot. Az ügy a rendőrségen folytatódhat, a szerencsétlenül járt férfi özvegye pedig kártérítési pert fontolgat. (S. I.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!