hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mindent a kokain irányít
Egy hétvége „Vizo” birodalmában

2012. 06. 21.
Mint egy fideszes forrásra hivatkozva megírtuk: a miniszterelnököt nyugtalanítja, hogy a szülők nem engedhetik el félelem nélkül szórakozni a gyermekeiket a fővárosban. Ezért is támogatta az alvilág és a rendőrség összefonódásának felszámolását a kormányváltás után. Az alábbiakban a négy volt főrendőrrel előzetesben ülő vállalkozó, V. László korábbi - névtelenséget kérő - munkatársai és alkalmazottai segítségével rekonstruáljuk a budapesti éjszakai élet egyik központjának számító Hajógyári-sziget diszkókomplexumának (nem összetévesztendő az államilag dotált Sziget Fesztivállal!) mindennapjait.

„Vizo" rá akart cáfolni arra a szlogenre, hogy az alvilágnak nincs romantikája, és létrehozta azt a buliszisztémát, ahol a tinédzser diáktól a vetítős gengszterig mindenki jól érezte magát. Minden réteg megkapta a pénzének megfelelő szolgáltatást: a kokainosoknak nem kellett lealacsonyodni az ezerforintos ecstasysokhoz. Az általa megalkotott hangulatot sokan csak filmekből ismerték, ezért vendégei boldogan túlköltekeztek diszkóiban, éttermeiben, mivel úgy élték meg, hogy életük legjobb buliján vannak éppen. A rendezvények helyszínei tulajdonképpen egymásba fonódtak a Hajógyári-szigeten, mindenhol más stílusú zene szólt, más fényekkel és kényelemmel, és a hozzájuk tartozó koktélokkal, illetve drogokkal.

A bulikat a Pesti Estben és kereskedelmi rádiókban hirdette meg, csaliként híres disc-jockey-k, illetve a hazai celebvilág szolgáltak. Az ő nevükkel húzta be azt a főleg 16-25 éves réteget, akik aztán 20-40 ezer forintot is elköltöttek a mulatóiban esténként. (A portás-rendőröket nem nagyon izgatta az életkori határ, meg aztán egy idő után már ők is „beálltak, mint a gerely".) Az igazi bevétel nem a nyolc-tízszeres árréssel értékesített kólából jött be, hanem abból a sok kisadag drogból, aminek az ára feketén a zsebben maradt.

A legnépszerűbbek a háromnapos after partyk voltak, melyek általában péntek estétől hétfő reggelig tartottak. Olykor havonta kettőt is meghirdettek, ami azt jelenti, hogy ilyenkor egy fiatal több mint ötven órán keresztül élesben nyomja. Könnyedén belátható, hogy a tempót csak az bírta, aki „anyagozott". 4-5 ecstasyval, 4-5 gramm speeddel vagy Rush-sal simán el lehet pörögni 18 órát egyhuzamban, a VIP-vendég pedig megkapta a maga kokaincsíkját a hozzátartozó whiskeyvel és lányokkal. Hajnalig tánc, reggeli, drog, heverészés, beszélgetés, haza fürödni, aztán vissza a következő buliba. Sokan spórolásból nem a szigeten vették a cuccot, viszont ha nagyon felpörgött a buli és elfogyott az anyag, akkor a helyszínen már csak jóval drágábban jutottak hozzá az utánpótláshoz. Ismerősünk meséli, hogy szemtanúja volt, amikor egy after party zombivá alakult női vendége kiszaladt a helyiségből és beugrott a Dunába. A tragédia nem tűnt fel senkinek, de mivel a személyzet is teljesen be volt állva, amúgy sem tudták volna kimenteni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!