hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Anyázik a Tisztelt Ház

2011. 12. 08.
A magyar Országgyűlésben nap mint nap egymást érik a képviselőnőket, anyákat érő faragatlan beszólások, leginkább a „vérbő kétharmad" részéről. Az Országgyűlés 91 százaléka férfi.

A parlamenti képviselőként dolgozó nőket, anyákat bántó durva, alpári, közönséges, faragatlan, illetlen, útszéli, goromba, nyers, otromba, silány megjegyzések mindennaposak.

Dúró Dóra (Jobbik) szerint, ha szoptatni megy, és nincs a teremben, az a baj. Ha a teremben van, akkor az a baj - és főleg a fideszeseknek nem tetszik. De­cember 6-án arról a jobbikos felvetésről vitáztak a Tisztelt Házban, mennyire összeférhetetlen álláshalmozás az, ha egy hazai polgármester országgyűlési képviselő is. Kőszegi Zoltán (Fidesz-MPSZ), aki képviselősége mellett Dabas polgármestere is, felszólalásában arra célzott, hogy Dúró Dóra esetében az anyaság, a szoptatás összeférhetetlen a képviselőséggel.

- Hol a gyerek? Ki vigyáz a gyerekre? - szólt be Márton Attila (Fidesz) a plénumról épp' távozó kolléganője után. A három és fél hónapos kicsiről, Novák Honóra Kincsőről, szükség esetén, ha az anyuka nem tud mellette lenni, a közeli frakcióhelyiségben gondoskodik az apa (Novák Előd) és a két nagymama - mondta el a Heteknek a szélsőjobboldali párt korábbi szóvivője.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!