hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vád alatt a titkosszolgálati vezérek
Orosz lecke kezdőknek

2011. 07. 07.
Jobboldali politikai körökben Szilvásy György már régóta az egyik legtöbbet támadott figura, ami többek között annak is köszönhető, hogy Gyurcsány Ferenc régi bizalmasának számít. A legkülönfélébb összeesküvés-elméletek szereplője, kezdve a MTV-székház titokzatos ostromától a Fidesz-megemlékezésre rátolt szélsőségesekig, az orosz vonalon keresztül pénzelt Jobbik felfuttatásától Budaházy György „mozgatásáig". De hogy miért vették őrizetbe, arról még csak találgatások vannak.

Szilvásy György azt követően lett az egyik legtöbbet támadott baloldali politikus, hogy 2007-ben Gyurcsány Ferenc leváltotta a kancelláriaminiszteri posztról (ahol nem számított sikeres politikusnak), és titkosszolgálati miniszterré nevezte ki. Szilvásy belenyúlt a szolgálatok vezetői szerkezetébe, amit később azzal indokolt, hogy a szervezettől kiszivárogtak az információk, többek között a Fideszhez. Az általa kiválasztott vezető Laborc Sándor lett, akit azonnal támadott az ellenzék.

Hol vannak az oroszok?

A Bába Iván jobboldali szakpolitikus által igazgatott Budapest Analyses (BA) intézet többször is publikált sokat sejtetően a magyar politikai életben és a titkosszolgálatok rendszerében megjelenő „orosz szálról" s Gyurcsány Ferenc meglepően jó Putyin-barátságáról. (Bába ma a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, jelenleg e tárcához tartozik a magyar „kémközpont" - a szerk.) Két eseményt lehet leginkább korszakhatárként megjelölni a kritikáikban: Laborc Sándor kinevezését és az UD Zrt.-ügyet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!