hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Munkanélküli segélyért folyamodott a milliókban dúskáló celeb
Mellékjövedelem

2010. 07. 16.
Gyönyörűen illusztrálja a hazai celebvilág erkölcsi állapotát hazánk egyik legfoglalkoztatottabb modelljének esete, aki luxuskörülményei ellenére munkanélküli segélyért folyamodott az államkincstárhoz.

Zimány Linda (24) eddig nem arról volt híres, hogy állami apanázsra szorul. Arról viszont igen, hogy több férfimagazinnak is feltárta bájait, melyek közül csak a Playboy-fotózásért alsó hangon is 1,5 milliót tett zsebre; havonta több százezer forintot költ ruhákra, cipőkre, ékszerekre; a bemutatókon 300-400 ezres Gucci vagy Louis Vuitton táskákkal és méregdrága Thomas Sabo órával villog; imád az ország legdrágább éttermében enni és a legfelkapottabb szórakozóhelyek VIP-termében bulizni; szépsége megőrzése érdekében naponta jár fodrászhoz, ajkait 150 ezerért tölteti fel hyaluronsavas injekcióval; reklámarca egy hajhosszabbítást végző szalonnak és egy fogfehérítő cégnek; nemrég beszerzett barátja pedig az a pókerkirály Káló Dénes, aki eddigi pályafutása alatt 570 millió forintot tapsolt össze sikeres lapjárásával.
Miután kirúgták a Cool tévétől, a díva könyvelője tanácsára Nagykanizsán kopogott be a munkaügyi központba, hogy munkakeresőként regisztrálják, és az erre az időszakra (65 nap) járó napi 1355 forintnyi segély átutalását elintézze. Megkapta. A jogszabályok szerint ugyanis mindenkinek jár, aki bizonyítja, hogy a kérelem megadását megelőző négy évben legalább 365 nap jogszerző munkaidővel rendelkezik, és neki majdnem kétszer annyi volt. 
Amikor a kínos ügy kipattant, a modell simán letagadta, és azt állította, hogy valaki más a nevével visszaélve írta alá a kérvényt, így az illető már okirat-hamisításban is bűnös. Később, belátva hazugsága tarthatatlanságát, elismerte, hogy munkaviszonya folytonosságát biztosítandó felveszi a juttatást, ami igenis jár neki, mivel annak idején fizette a járulékokat és a tb-t. Egyéb­­-iránt, aki nem száll le róla, az könnyen megjárhatja – üzente a szőkeség –, mert méregdrága ügyvédei megtáncoltatják. 
„Tanulok, munkám nincs. Az iskolában vizsgaidőszak van, arra készülök. Műsorvezetői válogatásokra járok, remélem, a helyzet minél előbb megváltozik, újból dolgozhatok, és akkor megszűnik a munkanélküliségem is” – nyilatkozta egy bulvárújságnak a celeb, aki saját Twitter-oldalán szolgáltatott információkat az állami segélyen tengődő időszakáról. A járulék folyósításának napján álláskeresés helyett a Gossip Girls című sorozatot népszerűsítő pólókat nézegetett az Ebayen. Két nappal később már a Playboy címlapján virított, majd több műsor forgatásán és céges rendezvényeken túlesve Sárváron pihent egy wellness-szállodában, és végre kikapcsolhatta „munkatelóját”. A munkanélküli segély folyósításának második hete sem telt tétlenül. Linda a NévShowR és a Frizbi felvételén vett részt, valamint egy Sugarbird divatbemutatón, ahol saját tervezésű ruháit mutatta be. A fentiekből származó vélelmezhető honoráriumok alapból kizárják jogosultságát az álláskeresési járadékra, ahogyan az a körülmény is, hogy nem államilag finanszírozott szakon hallgat jogot.
„Olyanoknak járna a segély, akik nem tudnak mit enni, nem pedig olyan fiatal nőknek, akik amúgy kétszázezres táskákkal lófrálnak partikon. Tarthatatlan, hogy az ország tönkremegy, a dolgozók, vállalkozók az életükért küzdenek, és modellek, etnikumok, feketézők, ügyeskedők belenyúlnak a közösbe. Éhhalál ellen lehet szervezni közmunkát, krumplit és tüzelőt osztani” – kommentálta Schobert Norbi fitneszguru a sokak által pofátlanságnak minősített ügyeskedést, amely amúgy augusztusban ér véget, amikor is Zimány Linda a Tv2-höz igazol. Az egykori szépségkirálynő sérelmezi, hogy a történtek után még többen sorolják a buta „szőke nők” táborába, és a médianyomásnak engedve 88 ezer forintos segélyéből 70 ezer forintot nagylelkűen átutalt egy árvízkárosultakat támogató alapítványnak, amely segélyszállító teherautó vásárlására fogja fordítani a tetemes összeget.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!