hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével
Építkezni akarunk, nem vitázni

2010. 04. 10.
A közvélemény-kutatások szerint a Fidesz könnyedén megszerezheti a kétharmados többséget az Országgyűlésben. Nem tartanak attól, hogy „túlnyerik" magukat? A választók részéről óriási az elvárás a következő kormány iránt, kérdés, hogy ennek meg lehet-e felelni?

- Egy demokráciában senki sem tudja túlnyerni magát. A Fidesz pont annyi szavazatot fog kapni, ahányan szimpatikusnak tartják a pártot. Természetesen mi minél több embert szeretnénk megnyerni annak az ügynek, amit képviselünk.

Ami pedig az elvárásokat illeti: ennek a választási kampánynak az egyik sajátossága, hogy senki nem kezdett vad ígérgetésbe. Talán azért, mert nemcsak a politikai elit, hanem a szavazók is tudják: elképesztően rossz helyzetben vagyunk. Ilyenkor a legkisebb ígéret is szemfényvesztésnek látszik. Éppen ezért mi sem arról beszéltünk, hogy Magyarországon beköszönt a Kánaán, hanem arról, hogy négyéves vagy még hosszabb távlatban mit szeretnénk tenni. Például arról, hogy le szeretnénk csökkenteni a jövedelemelvonás szintjét, nemcsak az adókat, hanem a járulékokat, illetékeket is, a környező országok elvonási szintjére. Sőt, ha lehet, akkor ezt a 36-38 százalékos szintet is „alul szeretnénk múlni", hogy a magyar gazdaság versenyképességét biztosítsuk.

Az emberek gyorsan szeretnének változást. Éppen az adókérdésben érezhető némi „felpuhulás": korábban úgy szólt a Fidesz kommunikációja, hogy még az idén várható adócsökkentés, ma viszont már négy- illetve hatéves távlatról beszélnek. Nem tart attól, hogy az önkormányzati választásokon az emberek csalódottsága visszaüthet?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!