Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hideg az MDF-ben
Adminisztrációs hiba miatt kapcsolták ki a gázt az MDF székházában – közölte a párt elnöke azt követően, hogy a Magyar Nemzet szerint pénzszűke miatt fogadták kedden hideg irodák az alkalmazottakat. A párt azóta már befizette a 300 ezer forintos tartozást.

Gonosz nap
Kilenc napja jött ki a pszichiátriáról, és már egy hete nem szedte gyógyszereit az a 27 éves salgótarjáni férfi, aki hétfő este bozótvágó késsel mészárolta le volt barátnőjét és annak új barátját, valószínűleg féltékenységből. December 14-étől már előre félnek a nógrádi nyomozók, hiszen 1992-ben ezen a napon történt az ország történetének első gépfegyveres leszámolása Pásztónál, 2002-ben egy nőt, 2005-ben pedig egy férfit gyilkoltak meg ugyanekkor.

A Gárda vége
Feloszlatta a Magyar Gárda egyesületet, illetve a mozgalmat is a Legfelsőbb Bíróság. Szóbeli indoklásában az ítélőtáblához hasonlóan az LB is rámutatott arra, hogy az egyesület tevékenységével túllépte a szabad véleménynyilvánításnak azt a határát, ami még alkotmányos védelemben részesülhet. Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy nyilatkozott, hogy a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulnak a magyar bíróságok döntései miatt.

Sólyom értelmez
Sólyom László szerint az ország szempontjából jobb lett volna, ha tavasszal előre hozott választásokat tartottak volna, mert nem mélyült volna el a válság, és megelőzhették volna a Jobbik megerősödését. Az államfő emellett elfogadhatatlannak tartja az amerikai kongresszus Magyarországot elítélő határozatát, mivel szerinte az emberi jogok és sajtószabadság terén nem állunk rosszabbul, mint a tengerentúliak.  A köztársasági elnök a Heti Válasznak adott interjúban arról is szól, hogy a magyar parlament magán viseli az alkotmányellenesség bélyegét, mióta 2006-ban bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek.

Rossz tanács
Egy 26 éves, új influenzavírussal fertőzött kismama életéért küzdenek az orvosok Nyíregyházán. A súlyos tüdőgyulladással kezelt fiatalasszony hat hónapos magzatát császármetszéssel kellett világra segíteni. Családja elmondta, hogy a kismama az ellentmondó orvosi tanácsok miatt nem kapta meg az új vírus elleni védőoltást.

Olvasson tovább: