hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lazul a T. Ház
Nem terveznek luxusutakat a magyar politikusok

2009. 07. 25.
Fröccs, Balaton, Adria, parasztház, bogrács. A lista után találós kérdés is lehetne, melyik magyar politikus az, aki üdülés helyett jezsuita meditációból próbál új erőt meríteni.

Keményen fogja minisztereit Bajnai Gordon. A miniszterelnök a tizenöt államférfitől két hete azt kérte, ne vegyenek ki túl sok szabadnapot, és ne is utazzanak nagyon messzire, mivel a kormány nyáron is rendszeresen ülésezik. Maga a kormányfő szintén alig szakad el munkájától: a hosszabb pihenést helyettesítő két hosszú hétvége mellett egyetlen igazi nyaralása egy augusztus közepére remélt horvátországi egyhetes kikapcsolódás lesz. Szófogadó miniszterei közül többel is találkozhat majd az Adrián: Herczog László szociális és munkaügyi-, illetve Kiss Péter társadalompolitikai miniszter szintén augusztusban lesz a szomszédos ország tengerpartján; a Székely Tamás egészségügyi miniszterrel való találkozás pedig csupán az eltérő időpontok miatt fog minden bizonnyal meghiúsulni. A közlekedési miniszter sehova nem utazik: Hónig Péter legfeljebb a hosszú hétvégéken fog lazítani - de ha mégis elutazna, akkor is biztosan itthon tenné meg azt.

„A tökéletes nyaralás az, ha a családommal vízparton pihenhetek" - nyilatkozta kérdésünkre Dávid Ibolya MDF-elnök, aki víz- és napimádóként határozta meg magát, ő a nyaralás szóról az úszásra és a napozásra asszociál. „Melyik hotel ér fel a megszokott otthoni kényelemmel?" - tette fel sokatmondóan a kérdést Herényi Károly. Az MDF politikusa szerencsés embernek tartja magát: „Van egy szép nagy családom, a Balaton-part az otthonom, olyan, mintha mindig nyaralnék. Beszerzünk pár palack jó balatoni bort, fürdőzés után esténként áthívjuk a barátokat egy kerti vacsorára" - vázolta a tervezett jövőt a Heteknek. A Balaton egyébként a politikusok között is kedvelt úticél: a szabaddemokrata Gusztos Péter, a kereszténydemokrata Semjén Zsolt és a fideszes Répássy Róbert is a magyar tengerhez utazik, igaz, utóbbi kettőnek más tervei is vannak: előbbi Erdélyt látogatja meg még családjával (így összesen egy hónap jut nyaralásra), Répássy pedig Miskolc környékén kirándul és kerékpározik majd, szintén családi környezetben.

Baráti bográcsolásra és fröccsök iszogatására készül Nyakó István, az MSZP szóvivője. Sajtóinformációk szerint a tizenkilenc házból és két templomból álló, összesen tizenegy fős kistelepülésre, Szanticskára utaznak, saját parasztházukba. Mint az MSZP sajtóosztályán megkeresésünkre elmondták, a napokban Mesterházy Attila frakcióvezető épp horvátországi, Lendvai Ildikó pártelnök pedig balatoni nyaralását tölti.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!