hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ünneprontók

2009. 03. 20.
Még a tízóraiját is elvették az állami ünnepség helyszínére igyekvő bácsitól, aztán este rendőrtámadás áldozatává vált a Jobbik EP-listavezetője – ez a sarkított olvasata a március 15-ei történéseknek az egyik fél szerint. Az ellenoldal az elmúlt évek randalírozásait emlegeti a fokozott ellenőrzés indokaként.

Több sajtótermék által is brutálisnak minősített felvétel látott napvilágot az egyik videomegosztó portálon. „Könnygáz a Nádor utcában" címet viseli, és az látható rajta, amint a pesti éjszakában március 15-én vonuló tömegbe a rendőrség egyszer csak könnygázt kezd permetezni. A tömegben ott kiabál Morvai Krisztina is, aki előzőleg a helyszínen akart sajtótájékoztatót tartani. A háttérben a rendőrség folyamatosan a terület elhagyására szólít fel, a könnygáz kilövése után azonban a videó készítője szerint nem volt a friss levegőre kivezető út.

Ez azonban csak az egyik eseménye az ünnepi történéseknek. Idén sokkal nyugodtabban telt az emlékezés, a randalírozók is szolidabbnak bizonyultak: rendőrökkel való kergetőzések és igazoltatások vetettek véget az esti vonulásoknak. Mindehhez pedig rekordmennyiségű, 6500 fős rendőri állomány dukált, ami nem csekély utólagos visszhangot váltott ki.

„Testemmel kellett megvédenem két jobbikos munkatárs segítségével Morvai Krisztinát az ellene is irányuló rendőri támadásban, nehogy még jobban bántalmazzák" - számolt be az akciófilmbe illő eseményekről a Heteknek Gaudi-Nagy Tamás (kis képünkön). A Nemzeti Jogvédő Szolgálat éppen megfigyelői feladatokat ellátó ügyvezetője egyértelműen úgy érezte, hogy az akció a Jobbik EP-listavezetője és jogvédő kolléganője ellen irányul, akit az egyenruhások földre akartak vinni. A rendőrök ezzel szemben azt állítják, senki sem bántalmazta a Jobbik Brüsszelbe tartó listavezetőjét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!