hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A mákonyos beteg és a szívsebész - Interjú Dávid Ibolyával

2009. 03. 29.
A mindenkori ellenzék 1990 óta szórakozik azzal, hogy amikor a mindenkori kormány elindul valamelyest az öngondoskodás irányába, hogy az állam kiadásait korlátok közé szorítva élénkítse a gazdaságot, akkor előáll azzal a mákonnyal, hogy az állam dolga alanyi jogon, ingyen, vissza nem térítendően adni és adni, miközben a túlköltekezésbe roppant bele a magyar költségvetés. Az MDF harmadik erőként a gondoskodó állam hazugsága ellen harcolna – mondta a Heteknek Dávid Ibolya pártelnök.

Mióta bedobták a köztudatba Bokros Lajos nevét, több hír keletkezik az MDF körül, mint korábban hónapokon keresztül: ez talán várható volt. De számított-e arra, hogy a párton belül is ekkora ellenállásba fog ütközni a jelölése?

- Vitára egy demokratikus pártban természetesen lehet számítani. De két szó is megütötte a fülemet a kérdése közben: a név és a bedobás. Bokros Lajos nem közéleti celeb, hanem egyetemi professzor, volt pénzügyminiszter, vitathatatlanul nagy szaktekintély a közgazdászok, diákok és még az átlag állampolgárok körében is. Bokros tehát az a név, akihez ma már a társadalom mind szélesebb rétegének bizalma kötődik.

Az, hogy éppen az MDF kérte fel listavezetőjének, mégis országos meglepetést keltett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!