hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2008. 03. 19.
Vadonatúj kordonok érkeztek Több mint 200 darab új kordon érkezett a napokban a rendőrséghez. Az új vasrácsokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendelte, és csaknem tízmillió forintot fizetett értük.Megszűnik egy intézet Május elsejei hatállyal jogutód nélkül szűnik meg az Országos Addiktológiai Intézet - tudta meg a Hírszerző. Az Egészségügyi Minisztérium erről múlt héten tájékoztatta az intézet vezetőjét. A szenvedélybetegségekkel foglalkozó szakma egyébként aláírásgyűjtésbe kezdett az intézet megmentéséért, mint petíciójukban írják, „szakmai véleményünk szerint a szenvedélyproblémák súlyos népegészségügyi következményei és társadalmi költségkihatásai éppen az intézet megerősítését, és egy átgondolt, elkötelezett addiktológiai program bevezetését sürgetik”.Csaltak az SZDSZ-ben? Pénteken kiderül Pénteken, lapzártánk után hozzák nyilvánosságra a Jüttner Csaba vezette vizsgálóbizottság jelentését, amelyből kiderülhet: történt-e visszaélés az SZDSZ elnökének tavalyi megválasztásakor.Kevés a tűzoltó Többször is teljesítőképességük határán dolgoztak tavaly Budapesten a tűzoltók – ez derül ki a Fővárosi Tűzoltóság beszámolójából.Rogán keményítene A gyülekezési jog szigorítását kezdeményezte országgyűlési képviselőként Rogán Antal belvárosi polgármester; a módosító indítványban új mellékbüntetésként a rendezvénytől való eltiltás szerepel. Rogán Antal a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt másfél év tapasztalata késztette arra, hogy ilyen módosítást kezdeményezzen az országgyűlésben, mivel a büntető törvénykönyv ide vonatkozó paragrafusa már nem védi meg a rendezvényen résztvevő, békés polgárokat a rendetlenkedőktől.

Adakozott, ezért fizetnie kell

130 ezer forintos illetéket kell befizetnie annak a mentősnek, aki még múlt
decemberben árverezte el motorját a Heim Pál Gyermekkórház javára. A jármű azért
volt különleges, mert korábban annak segítségével mentették meg egy kétéves
kislány életét.



Pénzt ér a tornaterem

Évi 1 millió forintos büntetésre számíthatnának szeptembertől azok az iskolák,
ahol nincs tornaterem.



Mobilizálódik az APEH

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) bruttó 432 millió forintért
vásárol 100 személyautót.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!