Kereső toggle

Sztárokkal erősít a jobboldal

Az űrhajós, az erőember és az operaénekes

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A négy évvel ezelőtti választásokhoz hasonlóan idén is több, országosan ismert személyiség is beszállt a parlamenti mandátumokért folytatott küzdelembe. 

Az MDF színeiben két híresség is indul: Fekete Lászlóról január óta tudni lehet, hogy a kisebbik ellenzéki párt jelöltjeként a tatabányai választókörzetben teszi próbára erejét. A jelenleg a parlamenti küszöb átlépéséért küzdő konzervatív párt a héten mutatta be jelöltjeként Farkas Bertalant, aki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye baktalórántházi választókerületében méreti meg magát. Hazánk ez idáig egyetlen kozmonautája lapunknak úgy nyilatkozott: Dávid Ibolya felkérésére vállalta a jelöltséget, mivel a párt programjával – hogy szakítani kívánnak az elmúlt tizenöt év parlamenti acsarkodásával – azonosulni tud. Mint mondta: jelenleg a kopogtatócédulák gyűjtése zajlik, ám ez „a két nagy párt sáskapolitikájának köszönhetően” lassabban megy, mint tervezték. 

A mandátum megszerzésének esélyeit firtató kérdésünkre úgy válaszolt: bár konkrét közvélemény-kutatási adatok nem állnak rendelkezésükre, nem tartja esélytelennek az első hely megszerzését. A nagyobbik ellenzéki párt szintén megpróbálja nyerési esélyeit ismert arcok indításával növelni. A párt Pest megye 10. számú választókerületében Gulyás Dénest, a nemzetközi hírű operaénekest és rendezőt indítja.

Olvasson tovább: