Kereső toggle

Kommunikációs bakik a Fidesznél

Kézivezérelt üzenetek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Lapunk információi szerint Orbán Viktor a választási kampány idejére magához vonta a párt kommunikációjának irányítását, hogy 

a jövőben elkerülhessék a Magyar Vizslához hasonló fiaskókat. Fotó: Vörös Szilárd

A hivatalos kampánykezdés előtt, még novemberben, a legnagyobb ellenzéki párt Deutsch Tamást nevezte ki politikai kommunikációjának irányítójává. A legutóbbi öngólokig a párton belül sokadik posztját betöltő Deutsch döntött a Fidesz politikai nyilatkozatairól, politikusainak szerepléséről és a legfontosabb kampányüzenetekről. A láthatóan konkrét forgatókönyv alapján eltervezett Magyar Vizsla, Budapest Riport és még ki tudja hány kiadványt tömörítő sorozat azonnali bukása és a Financial Times-szal zajló, hazánk nemzetközi megítélésének kifejezetten ártó üzengetés azonban vélhetően elegendő okot szolgáltatott Orbánnak, hogy hatáskörébe vonja e területet is. Sőt, egyes sajtóhírek szerint a pártelnök mellett ezentúl szervezetileg is elkülönült csapat dolgozik a választások hajrájában. Az ágazatok szerint kiválogatott szövetségesek által előkészített programok például mint a Polgári Szövetség javaslatai jelennek majd meg a választók előtt. 

"Fidesz-közeli" forrásaink úgy tudják: a pártvezetés megvonta a bizalmat Rogán Antaltól, bár megőrizhette kampányfőnöki székét – logisztikai szerepe ezentúl másodlagos lesz.

"Semmi alapja sincs a Deutsch Tamás és Rogán Antal kegyvesztettségéről szóló híreszteléseknek" – mondta el lapunknak Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője, aki első kézből tudja, hogy mindenki maradt a posztján, hiszen – mint mondja – ő maga is ott ül reggelenként a Deutsch Tamás vezette kommunikációs értekezleteken. A szóvivő szerint az elmúlt idők bakihalmozása nem a kommunikációs stáb hibájának köszönhető, de érthető okokból nekik kellett "elvinni a balhét".

Olvasson tovább: