hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bebiztosítaná a jövőt a Fidesz

2005. 11. 15.
Nemzeti Garanciatörvény megalkotására tett javaslatot Orbán Viktor a parlamentben. Az ellenzéki párt elnöke 2002 májusa óta e héten hétfőn szólalt fel először a törvényhozásban. Felszólalásában indítványozta, hogy a 13. havi nyugdíj, a gyermekek után járó adókedvezmény, a panelfelújítási program, a gáz, a villany és a gyógyszer legfeljebb az infláció mértékével való áremelése részesüljön kétharmados törvény védelmében, a mindenkori kormány pedig köteles legyen az áfát időben visszatéríteni.

A szocialista párt részéről szintén a jövő bebiztosítását célzó javaslat látott napvilágot a héten: a nagyobbik kormánypárt a biztonságos jövő nemzeti minimumát kívánja megalkotni. Hiller István pártelnök keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy november végén a szocialista párt aláírásgyűjtési akcióba kezd. "Olyan országban akarunk élni, ahol mindenki biztonságban tudhatja magát, ahol mindenki számára kiszámítható a jövő, ahol természetes, hogy vannak nézetkülönbségek és viták, mégis létezik egy minimum, amiben a döntő többség egyetért" – indokolta a kezdeményezést. A program olyan elemeket tartalmaz, mint a politikai riválisok tisztelete, a nyugdíjprogram, a bérfelzárkóztatás vagy az igazságos közteherviselés.

A baloldal e heti, másik kampányíz? fogása Orbán Viktor szerintük gyakori véleményváltásaira utal. A plakátokon és újságokban hirdetett "Szélkakas" névre keresztelt honlapon a Fidesz elnökének egyes témákról alkotott ellentmondásos nyilatkozatait gyűjtötték össze. Az MSZP két alelnöke, Újhelyi István és Juhász Ferenc szerint nem szélkakasokra, hanem az elveiket vállaló politikusokra, pártokra van szükség.
(Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!