hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Halálos műszak

2005. 10. 04.
Szerdán békés taxisfelvonulással kísérték utolsó útjára Ber Gábort, a szeptember 21-én meggyilkolt taxist. A tatabányai taxisok és fuvarozók akciójukkal a bestiálisan elkövetett taxisgyilkosságokra is fel kívánták hívni a figyelmet. Az elmúlt tizenöt évben tizenöt sofőr vált áldozattá. 



Taxistemetés Tatabányán Fotó: MTI

Tatabánya külvárosában egy kivilágítatlan dűlőúton végzett Ber Gábor taxisofőrrel saját utasa. Egy járókelő talált rá a nyitott ajtajú taxira, ahonnan a fiatalember lába lógott ki, körülötte minden csupa vér. A huszonnyolc éves áldozat öt éve taxizott. Idősebb kollégájától mindig délután vette át a kocsit, és éjfélig dolgozott – diszpécser és URH-rádió nélkül, ugyanis mobilon fogadta a rendeléseket. Lapunknak nyilatkozó taxisok szerint a legtisztább autóval, az egyik legudvariasabb sofőr volt, aki mindig megfontolta, kit visz el. Munkatársa szerint az utolsó fuvar megrendelője Gábor állandó utasa volt. 

A huszonkét éves F. Richárdot, aki játékgépfüggő, büntetett előélet? (több eljárás vagyon elleni bűncselekmény miatt), még a bűntény éjszakáján kézre kerítette a rendőrség. A gyilkosság közelében bolyongott, a ruhája véres volt, zavartan viselkedett. Megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy otthonról hozott konyhakéssel átszúrta a fuvarozó combi ütőerét, aki a helyszínen elvérzett. Mindössze kilencezer forintot és az áldozat mobiltelefonját találták nála. 

F. Richárd Vértesszőlősön, a megyei bajnokságban szereplő helyi futballcsapatban játszott. A klubvezető és csapattársai tudták, hogy Richárd szenvedélyesen "játszik", de semmi nem utalt arra, hogy ilyen tettre képes lehet. A pályán sportszerűen játszott. Tavaly gólkirály volt, a legutóbbi meccsen is ő rúgta a győztes gólt. Nem tudták, milyen életmódot folytat. 

A városi bíróság – tekintettel a bűncselekmény súlyára – előzetes letartóztatásba helyezte. 

A nyomozás hosszú ideig elhúzódhat. A gyanúsítottól vért vettek, amelyet elküldenek kábítószer- és alkoholvizsgálatra. Ennek alapján állapítják meg, hogy F. Richárd valamilyen narkotikum befolyása alatt állt-e. A vizsgálat során elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik a fiatalembert.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!