hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Eufória a Fórumban

2004. 06. 21.
A kora esti órákban általános közömbösség jellemezte a Magyar Demokrata Fórum székházában várakozókat is. Este nyolc órakor még csak az újságírók gyülekeztek a földszinti aulában. A párt prominensei és a kampánystáb tagjai fél kilenc körül kezdtek el szivárogni az emeleti irodákba. Ezzel egy időben jelent meg Dávid Ibolya is. Látva, hogy néhány zsurnaliszta már pizzát rendelt, rövidesen két tálca szendviccsel próbálta enyhíteni mind az éhségüket, mind pedig az unalmukat. Ezt a célt hivatott szolgálni az angol–francia rangadó közvetítése is. Akiket ez kevésbé érdekelt, egy másik teremben a Hír Tv segítségével hangolódhattak rá az esti programra. 



Dávid Ibolya. Örömkönnyek Fotó: MTI

Kilenc óra körül futott be néhány SMS és gyorsjelentés a különböző szavazókörzetekből. Ez hol bizakodást váltott ki a le-föl rohangáló aktivistákból, hol pedig rombolta a reményüket. 

A meccs lefújása, valamint a választási végeredmény kihirdetése előtt a riportereket a lépcsőházban "előszobáztatták". Az ajtót csak az eredmény bejelentése után voltak hajlandóak kinyitni. Rossz nyelvek szerint azért, hogy csúfos bukás esetén ne lehessen zokogó pártelnököt fényképezni. A sírás elmaradt. Volt viszont örömkiáltás, amire még az ajtó is megnyílt. 

A földszinti aulánál jóval kisebb helyiségbe tóduló tudósítókat bent ölelkező politikusok látványa fogadta. S mint ha tanultak volna az egykori szövetségestől az elnök aszszony kis létszámú, de igen lelkes hívei együtt skandálták: Ibolya, Ibolya, Ibolya… 

Az eufóriából felocsúdva kezdetét vette a sajtótájékoztató: "Megvan!" – summázta a szavazás MDF-re vonatkozó kimenetelét a pártelnök. Véleménye szerint az Európai Parlamentbe való bejutás egyik legjelentősebb eredménye, hogy megerősítette és legitimizálta a párt helyzetét az Országgyűlésben is. A sikeren felbuzdulva a 2006-os választásokon könnyen előfordulhat, hogy önállóan méretteti meg magát a Demokrata Fórum. A nyilatkozatokkal párhuzamosan kezdetét vette az éjszakába nyúló, m?anyag poharas pezsgőzés.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!