Kereső toggle

Pécs visszavárja az erotikafesztivált

A szexipar kórházakkal reklámoztat

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hétvégén került megrendezésre a Pécsi Első Szépség és Erotic Expo, magyarán pornófesztivál. Bevételéből a szervezők a helyi gyermekkórház számára ajánlottak fel egymillió forintot. A furcsa árukapcsolás – egy-két városatyát leszámítva – senkinek nem szúrt szemet. 

Nyugaton régóta meghonosodott technikája az össztársadalom részéről megnyilvánuló erkölcsi aggályok lerombolásának, amikor a szexuális szélsőségek jótékonykodásba öltözve jelennek meg a nyilvánosság előtt. Hazánkban a szexipar moguljai azonban még csak most kezdik felismerni az ebben rejlő lehetőségeket. Pécsett a Grafit Produkciós Iroda rendezésében egy hétvégés nyíltszíni kukkolást biztosítottak a nagykorú érdeklődőknek a város sportcsarnokában. A szervezők szerint mind a várost, mind a kórházat azzal sikerült megnyerni az ügynek, hogy a bevételből egymillió forintot a Baranya Megyei Kerpel-Frónius Ödön Gyermekkórház javára ajánlottak fel.

Betlehemné Tóth Éva, a kórház ápolási igazgatója a Heteknek elmondta, az intézményt felkereső "aranyos, jópofa, huszonéves fiatalembereket" a professzor úr irányította hozzá, ő pedig engedett a "szelíd nyomulásnak". Ezt követően elment az esemény sajtófogadására is, ahol a pornószereplők "nagyon kedvesen és természetesen" közölték, mennyire komolyan gondolják a beteg gyermekek támogatását. Betlehemné megállapította, hogy egymillió forint nem lesz elegendő az általuk megcélzott lélegeztetőgépre, de minden fillérnek nagyon örülnek, hiszen az összeg gyakorlatilag egy nővér éves fizetése, és sajnos ritka alkalom a készpénzfelajánlás. Petrovics László főszervező ezt hallva nyomban megígért további ötmillió forintot, amennyiben legalább húszezer szempár ellátogat az expóra. Betlehemné a megnyitóra is elment, és bevallása szerint
elsőre meglepte a leplezetlenség ilyen mértéke, de hát – mint a Heteknek kifejtette – "nem lehet mindenkinek ugyanaz a szakmája". Néző sem volt annyi, mint
menynyi a szervezők szerint külföldön lenni szokott, így aztán másnap csak az
egymilliós ígéret teljesülhetett. 

A pénz és az oklevél nyilvános átadásakor Betlehemnének olyan érdekes kérdésekre kellett válaszolnia, mint hogy: Mit szól a látottakhoz? "Ez is az élet" – mondta ő, hozzátéve, hogy akinek bármilyen fenntartása volna az ilyen természet? támogatás elfogadásával kapcsolatban, annak azt üzeni: menjen el hozzájuk az intenzív osztályra, és egy beteg gyerek ágya mellett ülő anyukát kérdezzen meg ugyanerről. A Dunántúli Napló cím? újságban megkérdezettek azonban olyan álláspontot is megkockáztattak, amely szerint elég szomorú, hogy odáig
süllyedtek a magyar kórházak, hogy még az ilyen adományokat is el kell fogadniuk. 

Petrovics László, az esemény főszervezője bevallása szerint "pécsi gyerek", aki közel fél éve került fel Budapestre rendezvényszervezőként, és azon nyomban "el is tiporta a fővárosi szakma". "Hát én bebizonyítottam, hogy egy vidéki ember is tud olyat, mint egy budapesti rendezvényszervező iroda" – mondja, és bár a mostani kiállítás deficites lett, a távolmaradók sajnálkozó és bocsánatkérő sms-áradata arról győzte meg, hogy jövőre érdemes lesz újrázni. Petrovics szerint a koncertek kora lejárt, és ráadásul pénz sincs benne, az ő expói azonban "mindenkit érdekelnek" – a pécsire hatezer fő látogatott el –, és végre elismerik a pornó "művészeti értékét". Egyúttal ismét megköszönte Baranya Megye Önkormányzatának és az egész városi vezetésnek, hogy minden támogatást megkapott tőlük a rendezvény lebonyolításához, és hogy jövőre is visszavárják. A szabad szex egyik hazai népszerűsítője novemberre nemzetközi kiállítást tervez Budapesten, mely egy "pornó Oscar-díjat" átadó gálával párosul, a bevételből pedig egy mentőautót szeretne átadni valamely sürgősségi osztálynak. 

Toller László, Pécs polgármestere cáfolta a Heteknek, hogy segítették volna a rendezvényt. Mint mondja: szó sincs soronkívüliségről, mindenki ugyanazt az engedélyt kapja, aki ilyet rendez Pécsett. "Nevezett urat nem ismerem, egyébként hozzátenném, hogy ez nem egy fontos közügy" – jelezte Toller. A város egyik prominense elárulta, hogy a rendőrfőnök által kezdeményezett megbeszélésen sikerült elérni, hogy a legalizált orgia a sportcsarnok falai között maradjon. 

Felfordult világ

A Pécsett megrendezett nemtom-hányadik országos szexipari vásár és pornófilmszemle dicséretes kezdeményezése remélhetőleg iskolát csinál majd.

Mert meghatóan szép volt, ahogyan Mister Szexipar és Társai a rákbetegek nyomorúságán megindultak, és a pécsi onkológusok gondjain enyhíteni siettek, ez okból pedig zsebükbe nyúlván, onnan egymilliócskát az állami pénzek híján hoppon maradt közperselybe csúsztattak. Mely egymilliócskáról az is kiderült nyomban, hogy akár ötmillliócska is lehet, ha a nagyérdem? közönség elegendő pénzt áldoz – no nem az onkológiai osztály közvetlen támogatására, hanem – Mister Szexipar és Társa rendezvényeire.

E példamutatás óriási ösztönző erővel hat kis hazánk legkülönbözőbb zsiványainak erkölcsös részére. 

Az Országos Pedofil Szövetség gyermekvédelmi alapítványt készül létesíteni. Magukat egyelőre megnevezni nem kívánó lakásmaffiózók elaggott hajléktalanok számára szerveznek országos gyűjtést. A Leánykereskedelmi Kamara az Oktatásügyi Minisztérium jóváhagyását és támogatását kéri ahhoz, hogy az iskolákba kiküldhesse megbízottait, akik majd – teljesen díjtalanul! – a szűzen kötött házasság szépségeiről tartanak előadásokat a serdültebb tanulóknak. Az anya- és feleségverők külön ebből az alkalomból létrejött egyesülése ezer doboz ragtapaszt és egy mázsa kötszert küld a megvert nők menhelyeinek, ha az önkormányzatoktól előbb némi támogatást kap ehhez.

A Köznépeket Elsikkasztók Köre (KEK) a vádalkuhoz hasonló kiegyezést ajánlott fel az ügyészségnek: frusztrált rendőrségi és ügyészségi nyomozók szanatóriumi elhelyezését az elsikkasztott pénzek tíz százalékával hajlandók támogatni, ha a hatóságok beszüntetik zaklatásukat. A Csaló Bankárok és Brókerek Klubja néven be nem jegyzett pénzügyi szakember-csoport kezdeményezte, hogy Ópusztaszeren, a honfoglalási emlékm? közelében felállíttassék egy hatalmas fekete gránitkocka ezzel a felirattal: Az ország talpköve a tiszta erkölcs! (Rossz nyelvek szerint ez lesz a magyar Kába-kő, legalábbis akkor, ha ennyi jó szándék és erkölcsi nemesség láttán a társadalom elkábul majd.)

A fentiekben csak röviden összegezett kezdeményezésekkel kapcsolatban Mister Szexipar és Társai megjegyezték, hogy méltatlannak tartják, ha effélékkel – úgymond – besározzák az ő humánus és önzetlen gesztusukat, elvégre ők a legkevésbé sem tehetnek a rákbetegek bajáról vagy a sugárkezelésükre szolgáló berendezések hibáiról, míg viszont a pedofilek ugyebár nem egészen ártatlanok a gyermekek megrontásában, sem a lakásmaffiózók a hajléktalanság terjedésében.

Ez bizony szent igaz, el kell ismernem. Nem is csodálkozom hát, hogy Pécs helyet adott az elöl említett országos szexipari vásárnak és pornófilmszemlének. Utóvégre hol tartsanak meg ilyesmit, ha nem egy püspöki székhelyen, mely egyben nagyszámú diákságot és egy rangos egyetemet is a magáénak mondhat? És hogy az érintett kórház köszönettel fogadta a nemes lelk? adományozók pénzét? Miért is ne? Igaz, a kórház igazgatósága amolyan melléküzemként megszervezhetne egy-két garniszállót és masszázsszalont, amelyek jövedelméből aztán hamarosan akár öt sugárkezelőt is létesíthetne, de ahhoz idő kell. Majd talán jövőre vagy azután. A pénznek meg eddig sincs szaga, főleg ha állni sem hagyják.

Gadó György

Olvasson tovább: