hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kétpártrendszer-ellenesek
Dávid Ibolya a keresztapákról

2004. 03. 29.
"A hazai politika az utóbbi években nem hallja meg, mit kíván a magyar nemzet. A felszínen látványosan egymást marcangoló, az országot szétszakító viaskodások. A háttérben pedig nemtelen alkuk, keresztapák cinikus kézfogása, a köz- és a társadalmi tisztesség módszeres aláásása zajlik" – jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke, pártjának a Nemzeti Sportcsarnokban rendezett EP-választási kampánynyitó rendezvényén. Az elnök szerint ki kell jönni a közéleti zsákutcából, amely törekvésnek a parlamenti pártok közül ma egyedül az MDF a záloga. Éppen ezért a kisebbik ellenzéki párt választásikampány-szlogenje: A normális Magyarországért.



Dávid Ibolya kampányra kész Fotó: MTI

Dávid Ibolya az mtv Este cím? műsorában arra a kérdésre, hogy mit ért "a keresztapák cinikus kézfogása" kifejezés alatt, egy a közelmúltban a brókerbotrányról megjelent – a szerzőket azóta Pulitzer-díjjal jutalmazott – könyv állításaira utalt. Eszerint a két nagy párt megegyezett a mesterségesen túlértékelt áron épített autópályák extrahasznának 70–30 százalékos felosztásán. 

Kövér László, a Fidesz-MPSZ választmányi elnöke egy balmazújvárosi pártrendezvényen "minden alapot nélkülözőnek és bizonyítatlan vádaskodásnak" minősítette ezt az állítást. Mint elhangzott: "Ezt még egy olyan szorult helyzetben lévő párt elnöke sem engedheti meg magának, mint amilyen az MDF."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!