Kereső toggle

Dávid Ibolya a keresztapákról

Kétpártrendszer-ellenesek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

"A hazai politika az utóbbi években nem hallja meg, mit kíván a magyar nemzet. A felszínen látványosan egymást marcangoló, az országot szétszakító viaskodások. A háttérben pedig nemtelen alkuk, keresztapák cinikus kézfogása, a köz- és a társadalmi tisztesség módszeres aláásása zajlik" – jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke, pártjának a Nemzeti Sportcsarnokban rendezett EP-választási kampánynyitó rendezvényén. Az elnök szerint ki kell jönni a közéleti zsákutcából, amely törekvésnek a parlamenti pártok közül ma egyedül az MDF a záloga. Éppen ezért a kisebbik ellenzéki párt választásikampány-szlogenje: A normális Magyarországért.Dávid Ibolya kampányra kész Fotó: MTI

Dávid Ibolya az mtv Este cím? műsorában arra a kérdésre, hogy mit ért "a keresztapák cinikus kézfogása" kifejezés alatt, egy a közelmúltban a brókerbotrányról megjelent – a szerzőket azóta Pulitzer-díjjal jutalmazott – könyv állításaira utalt. Eszerint a két nagy párt megegyezett a mesterségesen túlértékelt áron épített autópályák extrahasznának 70–30 százalékos felosztásán. 

Kövér László, a Fidesz-MPSZ választmányi elnöke egy balmazújvárosi pártrendezvényen "minden alapot nélkülözőnek és bizonyítatlan vádaskodásnak" minősítette ezt az állítást. Mint elhangzott: "Ezt még egy olyan szorult helyzetben lévő párt elnöke sem engedheti meg magának, mint amilyen az MDF."

Olvasson tovább: