hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Forrót jegelték

2003. 10. 13.
Forró Tamás felfüggesztette televíziós tevékenységét. Az újságíró azzal indokolta döntését, hogy tisztázni akarja magát a brókerbotránnyal kapcsolatos érintettségéből. Lapértesülések szerint ugyanis a K&H Equitiesnél történt sikkasztással és pénzmosással kapcsolatba hozható Forró cége, amelynek számlájára 64 millió forintot fizetett be a pénzmosási ügy őrizetben lévő szír származású gyanúsítottja. Az újságíró elmondta: a cégéhez, a Tízezer Kft.-hez érkezett 64 millió forint tagi kölcsön volt csupán, amelyet a társaság többségi tulajdonosa – egy magánszemély – fizetett be.



Gyárfás Tamás és Forró Tamás. Napnyugta? Fotó: MTI

A tagi kölcsönt aztán egy üzleti tranzakciót követően visszakapta. Forró ugyanakkor nem tett említést arról, hogy a többségi tulajdonos magánszemély nem más, mint a botrány névadójának, Kulcsár Attilának a barátnője. Az ő utasítására fizette be a pénzt a cég számlájára a szír férfi. Forró Tamás, aki egyébként az érintett társaság ügyvezetője is, a sajtó által megszellőztetett érintettsége miatt úgy érzi, televíziós közreműködése megnehezíti a műsor, a csatorna és kollégái helyzetét. Ezt elkerülendő inkább háttérbe vonul. 

Sajtóértesülések szerint egyébként Forró Tamás neve is rajta van Kulcsár Attila mintegy 200 főt tartalmazó VIP-listáján. A rendőrség az ügyfelek többségét már kihallgatta tanúként - Forró Tamást még nem. Retteghy István, a brókerügy őrizetben lévő szír gyanúsítottjának védője elmondta: védence múlt heti kihallgatásán tagadta, hogy ismerné az újságírót. A kocsijában talált Kulcsár Attila névjegykártya hátoldalán található Tízezer Kft.-s bankszámlaszámra azonban nem tudott magyarázatot adni. Azzal védekezett, hogy 2000-ben sok készpénzt utalt át, ezért erre az esetre nem emlékszik. Az ügyvéd elmondta, védence nem volt tagja Forró kft.-jének. Retteghy István szerint azonban a Tízezer Kft. üzleti kapcsolatban állt egy másik társasággal, amelynek a brókerügy másik gyanúsítottja, a jelenleg hazájában tartózkodó szír férfi volt a résztulajdonosa.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!