hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lankadó eufória
Csökkent a támogatók aránya

2003. 01. 27.
A magyar lakosságnak jelenleg csupán 45 százaléka gondolja úgy, hogy az uniós tagság előnyökkel jár az ország számára, a csatlakozást támogatók eddigi kétharmados aránya ugyanakkor 56 százalékra esett vissza – derült ki a Szonda Ipsos Népszabadságban közzétett legújabb felméréséből. A közvélemény-kutatásból kitűnik, hogy az inkább hátrányokra számítók aránya az egész lakosságon belül nőtt, az emelkedés a Fidesz szavazótáborában 28 százalék, az MSZP-ében csak 11 százalék. 



Kovács László külügyminiszter az Európai Unió küszöbén cím? konferencián Fotó: MTI

A csatlakozást főként a fiatalok, a jól képzettek és a nagyvárosokban élők támogatják, vesztesnek – rövid távon nem teljesen alaptalanul – a szakképzetlenek, az alacsony jövedelműek és a munkanélküliek érzik magukat. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!