hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyermektragédia Hatvanban
Folytatódnak a családi drámák

2002. 11. 11.
Csákvár, Pécs, Tóthújfalu, Budapest, Gyula, Karancskeszi. És most Hatvan. Mindegyik helységet családon belüli brutális gyilkosság okán emlegetik nyár óta. Szelíd, gyerekektől körülrajongott tanár és elismert, komoly szakmai múlttal rendelkező főorvos után az ügyeletes tragédia szereplői sikeres vállalkozók. A Heves megyei Hatvanban szinte mindenki ismeri Ördöghéket. A városközpont peremén található vadász- és fegyverboltban előbb-utóbb minden kíváncsiskodó megfordult. Az üzletet a családanya ahogy a helybeliek emlegetik: "a Teca" vezette. Gyakran látták őt, amint hatalmas bevásárlószatyraival gyermekei társaságában keresztülsiet a városon. Hatvan kertvárosában, takaros családi házban élték – a szomszédok szerint – anyagilag kiegyensúlyozott, rendezett hétköznapjaikat. Az idill betetőzéseként kertjükben zsenge őzgidák szaladgáltak. 



Ördöghék vadászboltja. Biztos háttér? 

A harmincöt éves asszony a háztartáson és az üzletvezetésen kívül részt vett gyermekei iskolájában a szülői munkaközösség munkájában, sőt még az osztálykirándulásokra is eljárt. Barátnője mégis alig akadt, a társaságot nem igazán szívelte, problémáit inkább magába fojtó alkat volt – vallják az ismerősök.

Ákos, a férj élete egy kissé "színesebb" volt, amelynek izgalmairól maga a családfő gondoskodott: külföldi árubeszerzések, vadászatok éjjel-nappal, traccspartik a szomszédos Ecseden az öccse kiskocsmájában, diszkózás a Neg-Rockban, miegymás. 

A vevők a vadászboltban, a gyerekek otthon látták ritkán. A gyakori kimaradások, valamint a városban szárnyra kapó pletyka, miszerint Ákosnak van valakije, nem tett jót Ördöghék házastársi kapcsolatának. Ákos édesapja szerint Teca is "félrebarátkozott", ám ezt az információt a szomszédok és a család távolabbi ismerősei is cáfolták.

A tizenöt éves Csillát, a tizennégy éves Anitát és a kilencéves Ákost a szomszédok és osztálytársaik is nagyon szerették. És a beszámolók szerint nem csak "utólag" kedves róluk az emlék. Az egyik kislány a helyi diákönkormányzat tagja volt, sőt bálkirálynővé is megválasztották egy iskolai rendezvényen. Mindhárman jól tanultak, nagy terveik voltak. A lányok szabadidejükben zenét tanultak, Ákoska a sportban jeleskedett.

Mi történik, Mama?



A tragédia helyszíne. Nem otthon többé Fotók: Karácsony Máté

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!