Kereső toggle

Nagy a jövés-menés

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Miközben a kereskedelmi tévék ölre mennek a nézettségi mutatók feltornászásának versenyében, a háttérben egyre gyorsuló ütemben zajlik a "királyi tévé" feltámasztása.A Magyar Televízió Rt. bejárata. Nagy tervek álmodói Fotó: Archív

Talán mégsem a sírgödör vár a Magyar Televízióra, ha tizenöt pályázó is el tudja magát képzelni az elnöki székben, és egyre-másra bukkannak fel a kereskedelmi csatornák sztárjai is – Pálffy István, Friderikusz Sándor – a Szabadság téren. Kell legyen valamilyen kedvező ajánlat a háttérben – mondják a média "régi motorosai" – hiszen itt van mindjárt a Napkelte, amely egyik legnézettebb műsorától fosztva meg a csatornát, meglehetősen kedvező feltételekkel vándorol át a Magyar ATV-től az MTV mindkét állomására. A szerződés négy évre szól, és a honorárium a reklámidő szabad értékesítése a Gyárfás Tamás vezette Sport Plusz Kft. közreműködésével. A műsor hírblokkjait az MTV készíti. A köztévé kuratóriumi elnöksége a folyamatos piacvezető szereplés mellett feltételül szabta azt is, hogy a Sport Plusz Kft. a szerződés 4 éve alatt köteles megfelezni az MTV-vel reklámbevételének azon részét, melyhez az idei auditált bevétel fölött jut. Gyárfás Tamás, akit a Magyar ATV gyakorlatilag az újrakezdéstől mentett meg, amikor az RTL Klub mint alperes, a felperes Tv3 felvásárlásával oldotta meg a sugárzáshoz jutás körüli jogi problémákat – Baló György és Betlen János mellett –, Friderikusz Sándort is stábjába várja.

A Magyar Televízióban már készülnek az új műsorok díszletei, megújult és konkurenseikre emlékeztető hírműsorok várják a nézőket. Változások várhatók a szórakoztató műsorok területén. A kiszivárgott hírek szerint tehát szó sincs elsorvasztásról, sőt éppen ellenkezőleg: radikálisan növelni akarják a közszolgálati televízió nézettségét. A változtatásokhoz hosszú távon a jelenlegi parlamenti ellenzék támogatására is szükség lesz, hiszen az elnökválasztás során az általuk delegált kurátorok szavazatai is meghatározók.

Olvasson tovább: