hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra leszámolás
Pokolgép a Dembinszky utcában

2001. 06. 23.
Hétfő éjszaka hosszabb szünet után újabb robbantásos merénylet történt Budapesten. Az áldozatot, Takács István vállalkozót egy távirányítású bombával robbantották fel. Az ügy legfrissebb érdekessége, hogy az esettel egyidejűleg agyonlőttek egy helyi vállalkozót a szlovákiai Dunaszerdahelyen, ahol az utóbbi években többen estek az alvilági leszámolások áldozatául.



A robbantás helyszíne a Dembinszky utcában Fotó: MTI

A Kopasz csúfnévre hallgató 48 éves Takács István pénznyerő automatákat üzemeltetett, egyes sajtóértesülések szerint barátja és üzlettársa volt a két éve meggyilkolt Seres Zoltánnak. A szakértők szerint profi bérgyilkosság történt hétfő este a Dembinszky utcában. A férfi és 21 éves élettársa hazaérve, éppen becsukták az épület kapuját, amikor a kapualjba, a kukákba vagy azok közé rejtett pokolgépet valaki távirányítással működésbe hozta. A hölgy szerencséje az volt, hogy Takács teste jórészt megvédte őt a detonációtól, ellenkező esetben valószínűleg ő is életét vesztette volna. A robbanás erejére jellemző, hogy a kapualjban nagy foltokban lehullott a vakolat, a postaládák eldeformálódtak, megrongálódott az elektromos hálózat, a kaputelefon és a gázvezeték is, a szemközti házak több ablaka kitört. Az áldozat autóját, egy Mercedest majdnem pontosan két évvel ezelőtt, 1999. június 14-én hajnali fél háromkor egy ismeretlen tettes felrobbantotta a VII. kerületi Bethlen Gábor utcában. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság ötmillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki a merénylet elkövetőjének kilétére és tartózkodási helyére vonatkozó konkrét adatokkal szolgál a nyomozóknak. A hatóság várja annak a két férfinak a jelentkezését is, akik a robbantás után – még a tűzoltóság, a mentőszolgálat és a rendőrség megérkezése előtt – a kapualjból kisegítették a detonációkor megsérült nőt, Takács élettársát, majd távoztak a helyszínről. A rendőrség szerint egyébként nem biztos, hogy összefüggés van az áldozat játékautomata vállalkozása és a gyilkosság között, és egyelőre arról sincsenek információi, hogy milyen szerepe volt az alvilágban Takács Istvánnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!