hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csurka kormányozni készül

2001. 06. 09.
A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) nem állít miniszterelnök-jelöltet a 2002-es országgyűlési választásokra, és a Fidesz–MSZP nagykoalíció elkerülése érdekében, a választási eredményektől függően kész tárgyalni a kormányalakításról a nemzeti erőkkel – jelentette be Csurka István pártelnök. 

Csurka István a MIÉP országos elnökségének – a testület csütörtöki rendkívüli ülésén hozott – határozatát ismertetve elmondta, hogy a MIÉP a választások eredményének véglegessé válása után készen áll a tárgyalásokra, és a választók általi felhatalmazásának megfelelő részt kér és vállal a kormányzásban, a hatalomban és a felelősségben. Tájékoztatása szerint a MIÉP tárgyalóküldöttséget állított fel, amely a választási eredményhirdetéskor kezdi meg munkáját. A pártelnök elsősorban a Fidesszel tartja elképzelhetőnek a kormányalakításról való tárgyalást. "Az a természetes, hogy a magát nemzetinek valló kormány a nemzeti radikális MIÉP-pel kössön szövetséget" – válaszolt Csurka István arra a kérdésre, hogy a Fidesznek mi oka lenne a MIÉP-pel koalícióra lépni. 

Hangsúlyozta, hogy pártja csak olyan koalícióban vállalna kormányzati felelősséget, amelyben programjának alapvető elemeit legalább részlegesen, de folyamatosan meg tudná valósítani. Csurka István ugyanakkor nem zárta ki azt a lehetőséget sem, hogy egy, a parlamentben kisebbségben lévő "nemzeti kormányt" kívülről támogasson a MIÉP. (MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!