hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Schlecht gyanús

2001. 05. 12.
Hamarosan gyanúsítottként hallgatja meg a rendőrség a Kaya Ibrahim-ügyben ismertté vált Schlecht Csabát; közokirat-hamisítás, csődbüntett és adócsalás miatt. Mint ismeretes, Schlecht azzal írta be nevét a krónikákba, hogy egy nap leforgása alatt tizennégy darab Fidesz-közelinek nevezett céget adott el egy horvát és egy török állampolgárnak. 

A csalás gyanúja azért vetődött fel, mert az eladott cégek több száz milliós köztartozást hagytak maguk után, az adásvételi szerződéseken szereplő személyek ugyanakkor határozottan tagadták, hogy bármilyen közük lenne az ügyhöz. A Németországban élő török állampolgárságú Kaya Ibrahim a német hatóságoknak azt vallotta, hogy nem vásárolt cégeket Magyarországon, ám az útlevelét korábban ellopták. Ugyanakkor a Kaya Ibrahim írását vizsgáló szakértő azt valószínűsítette, hogy a vitatott cégiratokon szereplő aláírások valóban tőle származnak, de azokat állítólag egy székesfehérvári szálloda "bejelentő lapjára" írta le, mit sem sejtve. Az 1997-ben Schlecht Csaba által a Josip Tot útlevelével visszaélő ismeretlen személynek eladott két cég egyikénél jelentős Postabankhoz köthető hitelt is találtak, ezt a kérdést viszont a bankkal kapcsolatos büntetőeljárásban vizsgálják.

Noha az ellenzék többször interpellált az ügyben, az 1998 októberében kezdődött nyomozást az teszi ilyen hosszadalmassá, hogy a rendőrség mindeddig csupán a vevő oldaláról próbálja felgöngyölíteni a szálakat. (MTI–Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!