hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Horn keményebb lenne a Fidesszel

2001. 02. 24.
Horn Gyula egykori miniszterelnök szerint a mai körülmények között nem vezet eredményre a nagyvonalú gesztusok által motivált politizálás, mert "egy arrogáns, gyakran minden nagyvonalúságot nélkülöző és egy társadalmi kisebbség érdekeit szem előtt tartó konzervatív jobboldallal" szemben joggal igényelnek az MSZP-támogatók erőteljesebb és dinamikusabb politizálást a párttól.



Horn Gyula Fotó: Somorjai Lászó

Horn fontosnak tartaná, hogy a higgadt, európai szellemiség? stílust megőrizve komoly változtatások legyenek az MSZP politizálásában. Az ellenzéki politikus erről azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy a szocialisták csütörtöki elnökségi ülésén ismertette elképzeléseit az MSZP választási felkészülésével kapcsolatban. 

"Meg kell szüntetni az MSZP politizálásában az esetlegesség és a jellegtelenség elemeit" – fogalmazott az exminiszterelnök. Szerinte a Fidesz vezette kormány "új kihívások tömegét zúdítja a társadalomra sikerpropagandájával, és a hatalmi eszközök, a közpénzek gátlástalan kezelésével súlyos károkat okoz az országnak". 

Horn Gyula úgy látja, hogy pártjának az eddigieknél markánsabban kell megjelenítenie álláspontját és törekvéseit, illetve minden olyan esetben fel kell emelnie a szavát, amikor kormánydöntések nemzeti nagyvállalatok vagy bizonyos társadalmi csoportok helyzetében kedvezőtlen változásokat okoznak. 

A volt pártelnök javasolta az MSZP elnökségének, hogy a párt hirdessen új kezdeményezéseket és akciókat, továbbá konkrét üzenetekkel szólítsa meg az egyes társadalmi rétegeket. Szerinte korszerűsíteni kell az MSZP kommunikációs gyakorlatát, és széles kör? felmérést kell készíteni az ország valós állapotának feltárása érdekében. Hozzátette: haladéktalanul hozzá kell látni a mezőgazdaságban "a kisgazda vezetés által okozott több száz milliárd forintos károk helyreállításához", és világossá kell tenni, hogyan szüntethetők meg az egészségügyben szerinte eluralkodott kaotikus állapotok, illetve a gazdaság teljesítménye és az életkörülmények alakulása közötti szakadék. 

Horn Gyula sürgette, hogy pártja mielőbb fogalmazza és hirdesse meg a millenniumról, a nemzetről és a hazafiságról szóló korszer? üzeneteit, a szélsőjobboldali veszéllyel kapcsolatos álláspontját. (MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!