hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Üzenet

1998. 11. 14.
A Btk.-szigorítás és az adótörvények, na és ama bizonyos Nemzeti-ügy parlamenti tárgyalása és vitája közé a Parlamentben egy miépes képviselőnek sikerült becsúsztatnia egy más természet? kérdés felvetését is. Fenyvessy igazság- és életpárti képviselő szerint tehát a Parlament elé tartozó ügy a következő személyes történet. A Generali Biztosító mintegy ötven év után úgy döntött, hogy kifizeti a holocaust áldozatainak a világháború előtt kötött biztosításait, illetve kötvényeit. Ami szép dolog. De egy magyar hazánkfiával az történt, hogy szülei még a világégés előtt kötöttek egy 20 éves életbiztosítást az említett társasággal, azonban 1948-ban, a kötvény lejárta előtt a Generali kivonult a kommunistává váló országból, s a kifizetés elmaradt. A fiú négy éve felkereste az azóta visszatelepülő biztosítót, hogy kifizetnék-e az elmaradást. A válasz az volt, hogy ők nem jogutódjai annak a Generalinak – mondta Fenyvessy képviselő. Az örökös meglepődött ezen, hiszen a "holocaust-leszármazottaknak" egy éve a magyar Generali is fizet. Fenyvessy képviselő szerint – aki az igazságügy-miniszterhez intézett kérdést ezügyben – ez diszkrimináció, megkülönböztetés állampolgár és állampolgár között. Hende Csaba, a tárca államtitkára diplomatikus, semleges érzelm? válaszában azt javasolta, hogy az illető forduljon bírósághoz. (Hiszen a Generali nem a magyar állam.) A felszólalás a MIÉP részéről erőteljes, a kormánypártok részéről enyhébb tapsot kapott. Az ellenzék nem tapsolt. Egyébként szó nélkül maradt az eset.( Hazafi Zsolt)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!