hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Schmuck ellen Derce
Újpesti választások

1998. 08. 08.
Derce Tamás, jelenlegi polgármester független jelöltként indul az őszi önkormányzati választáson Újpesten, ugyanakkor egyaránt bírja a Fidesz vezette Polgári Szövetség, valamint az SZDSZ támogatását is. A mostanság szokatlannak tűnő helyzettel kapcsolatban Boruzs András, a helyi szabaddemokrata alapszervezet vezetője lapunknak elmondta: két éve működnek együtt a Polgári Szövetséggel. A közös jelölt személyében konszenzus alakult ki, egyébként pedig nem a Fidesz és az SZDSZ, hanem Derce Tamás és az SZDSZ megállapodásáról van szó. "Az SZDSZ-nek nem lenne kedvező, ha a kerületben induló szocialista Schmuck Andor jelöltségét támogatná, az elmúlt időszakban olyan kontextusban merült fel a szocialista jelölt neve, ami nem kedvező"– tette hozzá Boruzs. Mint ismeretes, Schmuck neve tavaly a Xénialáz-ügy kapcsán vált közismertté, majd a hetekben amiatt került újra előtérbe, hogy Újpesten a szocialista polgármester-jelöltségért Vajda Pál, jelenlegi főpolgármestert "győzte le". Ez utóbbi győzelem az MSZP egyes vezetőiben is megütközést okozott, hiszen a szavazást megelőzően több mint száz BIT-es lépett be az újpesti alapszervezetbe, és szavazott Schmuck javára. Mint Boruzs Andrástól megtudtuk, a szabaddemokraták központja jóváhagyta a döntést, nem gördít akadályt a jelölés elé. Boruzs szerint az SZDSZ-nek olyan középpárti szerepet kell felvállalnia, aminek mentén mind a két oldal felé nyitottnak mutatkozhat. Az októberben sorra kerülő önkormányzati választás megfelelő lehetőség erre. "Meggyőződésünk, hogy az SZDSZ nem fog megsemmisülni, mert képes olyan értékeket állítani a polgárok elé, amelyeket most nem képvisel senki. Az SZDSZ, mint liberális párt vákuumban van, mivel a Fidesz elindult jobbra. Mi egyedül maradtunk ezeknek az elveknek a mentén, így nem fenyeget a feloldódás veszélye, feltéve, hogy kitartunk a meggyőződésünk mellett. Márpedig minden jel arra mutat, hogy ez így lesz" – nyilatkozta Boruzs András.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!