Kereső toggle

Kobe Bryant kosárlegenda emlékére

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az ötszörös NBA-bajnok Kobe Bryant éppen egy kosártornára igyekezett, amikor kilencedmagával drámai helikopterbalesetet szenvedett. A tragédiában 13 éves lánya is elhunyt. A kosár- és sporttársadalmat sokkolta a halálhír.

Nem kell nagy kosárlabda-rajongónak lenni ahhoz, hogy az embernek a sportágról egyből eszébe jusson Michael Jordan neve. Nos, Kobe Bryantet teljes joggal lehetett az NBA második Michael Jordanjének nevezni: a bajnoki gyűrűi, beállított rekordjai s a Los Angeles Lakers Bryant nevével fémjelzett újabb fénykora is erről tanúskodik. A sztársportoló mindössze 41 évesen hunyt el, amikor rendkívül rossz látási körülmények között, amikor még a hatóságok helikoptereit is visszahívták Los Angelesben, felszállt gépével, hogy odaérjen lánya kosármeccsére. A baleset körülményei még mindig nem teljesen tisztázottak, a zord időjárás miatt a helikopter valamiért hirtelen zuhanni kezdett, majd egy domboldalnak csapódott.

Bryant az volt a 2000-es évek kosártársadalmának, mint ami Jordan a 90-es években. Egy személyben testesítette meg sokak számára a sportágat, üstökösszerű karrierje gyerekek tízmilliói számára tette vonzóvá a kosárlabdát. Már gyerekkorától kezdve VHS-kazettákon elemezte példaképe, Jordan minden cselét és mozdulatát, alig várta, hogy a középiskola után a nem megszokott módon egyből a profi ligában mutassa meg magát.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: