hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Korlátlan életet élni
Nic Vujicic története

2016. 11. 28.
„Biztosan tudom, hogy előfordulnak csodák, de csak azokkal, akik nem adják fel a reményt. Mi a remény? Az álom kezdete. A cél hangja. Beszél hozzánk, és biztosít minket arról, hogy bármi is történjen veled, te vagy az, aki meghatározza, mi zajlik a bensőd­ben. Talán nem te irányítod, hogy mi történik veled, azt viszont igenis te döntöd el, hogy miként reagálj a történésekre.” (Részlet Nick Vujicic: Nyitott lélekkel című köny­véből)

A ki hallotta már Nick Vujicic-ot szónokolni, megdöbben, micsoda erő és energia sugárzik ebből a parányi emberből a pulpituson. Néhány óra leforgása alatt ezrek életére gyakorol hatást, befolyást; motivációs szónokként járja a világot, hogy segítsen a legkülönbözőbb embereknek túljutni életük holtpontjain. Bátorítja őket, hogy javítsanak az életszemléletükön, lássák meg a dolgok humoros oldalát, valósítsák meg álmaikat, és mindemellett kötelezzék el magukat Jézus Krisztus mellett, akivel és aki által van csak igazán értelme élni.

Elmondása szerint azonban küzdelmekkel teljes utat kellett megtennie ahhoz, hogy bátorságot sugárzó optimizmusa, mellyel tömegekre gyakorol hatást, valósággal az élete részévé váljon.

Nick Vujicic 1982-ben született Ausztráliában, szerb bevándorlók első gyermekeként. Szülei a világra jövetelekor szembesültek azzal, hogy fiuk egy ritka rendellenességgel, phocomeliával – azaz hiányzó végtagokkal – született meg. A kezdeti döbbenet után úgy döntöttek, igyekeznek mindent biztosítani gyermeküknek, hogy normális életet élhessen.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!