hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tour de Zsokolat
Hogyan lesz egy huzamosan cukorböjtöt tartóból csokoládé szakértő?

2015. 10. 22.
A hűvösebb napok szinte megkívánják, hogy egy kicsit megédesítsük őket. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy mivel. Csokoládéillat, jó társaság, műhelytitkok, mennyei ízek, hangulatos utcák, kanyargós életutak - erre hív a „Tour de Zsokolat” egyedülálló programja, melynek keretén belül nem csak sok érdekességet tudhatunk meg a csokoládéról és készítéséről, de meg is kóstolhatjuk őket. A részletekbe a kiváló minőségű kézműves csokoládék hazai képviselője, Áth-Horváth Zsóka avat be.

Nem rossz szakmád van… De kiből lesz csokoládé szakértő?

– Sokáig nem ettem cukros dogokat! Csokoládét sem. Valahogy nem is tudtam, hogy léteznek kiváló minőségű, alig cukros, ámbár nagyon ízletes csokoládék. Amikor mégis megtörtem a cukorböjtömet, és elkezdtem jó csokoládék után kutatni, rábukkantam nagyon jó alapanyagokból készült magyar kézműves termékekre. Találtam egy kiváló kurzust is a csokoládéról, ahol eldöntöttem, hogy ezzel akarok foglalkozni. Ráadásul kaptam egy olyan állást is, ahol kreatív „megmondóként” a kiváló minőségű kézműves csokoládék hazai képviselője lehettem. Eközben sok szakértőt és készítőt ismertem meg. Legutóbb például az International Chocolate Awardon voltam zsűritag, ahol a Kelet-Európai régióra meghirdetett verseny csokoládéit zsűriztük.

Hazánkban az ipari, adalékos gyártási „kultúra” sok évtizedes uralkodása miatt sokan még mindig nem értenek igazán a csokoládéhoz, nagyítóval kell keresni a minőséget. Mik a jó csokoládé ismérvei? Mit tartalmazhat és mit nem?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!