hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alázat nélkül nem megy
Interjú Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével

2015. 01. 03.
Már gyermekkorában saját készítésű étlappal és ételkreációkkal szórakoztatta családját. Ma a hagyományos megoldások mellett különleges kísérletek közepette visz izgalmas konyhát. Noha rengeteg helyen megfordult már a világon, és határozott véleménye van a gasztronómiáról, számára mégis a vendég a legfontosabb. Hampuk Zsolttal, a kutasi Relais & Châteaux Hertelendy Kastély elismert séfjével beszélgettünk, aki szerint a kiváló étel titka roppant egyszerű: sok alázat, jó alapanyag, kellő fűszerezés, megfelelő technológia.

Mikor kerültél először tűzhely közelébe?

– A főzés szeretete gyerekkoromban kezdődött: 1986 környékén a szüleim kényszervállalkozásba kezdtek, hogy megadjanak minél többet az öcsémnek és nekem. Sokszor volt olyan, hogy ketten voltunk otthon. Egy idő után az ember megunja a vajas kenyeret meg a rántottát, ezért állandóan kísérleteztem: extravagáns ételeket gyártottam több-kevesebb sikerrel. Játszottam olyat is, hogy étlapot írtam az otthon fellelhető dolgokból, majd a családot leültettem, kiválasztották a menüt, és türelmesen kivárták, míg összerakom az ételt.

Hol tanultad a szakmát? Hogy lettél séf?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!