Kereső toggle

Praktikusság, egyszerűség, gyorsaság

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hogyan lehet két perc alatt mutatós nyakláncot készíteni? Hogyan tudunk élesztőből és egy csepp mézből szépítő arcmaszkot kreálni? Hogyan készíts látványos frizurát pár perc alatt? Hallottál már a pólóhajtogató gépről? És a házilag előállított szemhéjpúderről? A Hogyan legyek jó nő? videókból mindezekre megtalálható a válasz (noratakacs.com). Takács Nóra, a videók megalkotója 2011-ben került be a köztudatba. Azóta nők tízezreinek ad nap mint nap alternatívát a reggeli maratoni készülődés elkerülésére, legyen szó akár szépségápolásról, sütésről, vagy barkácsolásról.

Hogyan jött az ötlet, hogy megalkossad a „Hogyan legyek jó nő?” videókat?

– A televíziós pályafutásomat időjósként kezdtem. Ezután a másfél éves időszak után lehetőségem nyílt arra, hogy a saját ötletemet valósítsam meg a csatornán belül. Mindig is tetszettek az interneten található „self-made” (csináld magad) videók, és ekkor Magyarországon még nem nagyon találkoztam ilyen jellegű próbálkozással. Megcsináltam az első bemutatkozó anyagot, amiben egy olyan praktikát mutattam be, amit még anyukámtól tanultam: a mézes-élesztős arcmaszkot. Ennek a videónak nagyon szép nézettsége lett újonnan induló sorozatként, hiszen senki sem ismert, mégis hétezren látták. Utána beindult a dolog, és pont most tartok a hatszázadik videómnál.

Hol és hogyan készülnek a videóid?

– A forgatások nálam, a lakásomban zajlanak, egy rendkívül pici helyszínen, ami nem biztos, hogy a videókból feltűnik a nézőknek. Sokan már a kezdetektől egy profi stúdióban dolgozhatnak, én viszont három éve ugyanazzal az egy operatőrrel, Gáborral dolgozom a sorozaton. Talán a stáb kicsi, ám annál lelkesebbek vagyunk.

Kevesebb, mint három év leforgása alatt több mint százezres rajongótáborod lett, akik folyamatosan figyelemmel kísérnek. Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy ilyen sokan kíváncsiak a videóidra?

– Sokan teszik fel nekem ezt a kérdést. Ez egy nagyon újszerű dolognak számít: nem kell fél órát várni öt reklámmal megtűzve, hanem három perc alatt kiderül a tényleges tartalom. Gondolom az is fontos lehet, hogy én az átlagemberekhez szólok. A videóimat nézve a lányok nem érzik azt, hogy számukra a stílusosság megfizethetetlen lenne. Próbálom széles körben kielégíteni a nézők igényeit. Egy vidéki lány (én is az vagyok) sem érzi, hogy kilóg a sorból. 

Honnan merítesz újabb és újabb inspirációt?

– Egyrészről nagyon jó dolog az internet; sok jó ötletre bukkanok a külföldi, hasonló tartalmú oldalakat böngészve. Másrészről nem is igazán kell keresgélnem, mivel rengeteg levelet kapok lányoktól, amikben egy-egy kéréssel fordulnak hozzám a következő videót illetően, vagy megosztják velem tapasztalataikat, saját praktikáikat.

Sok fiatal lány számára a kifutókon látottak a mérvadóak, olyanok próbálnak lenni, mint a divatmagazinok modelljei. Mit gondolsz, hogyan lehet a mai szélsőséges trendekkel szemben ízléses hölgynek lenni?

– Nagyon sok fiatal lány ír nekem, és kérdeznek mindenféléről. Még az a legkisebb probléma szerintem, hogy nem találják a saját stílusukat ebben a hangzavarban, ami körülvesz minket. A nagyobb gond az, hogy néha hajmeresztő kérdéseket tesznek fel, amiket olvasva az jut eszembe, hogy „ennek a kislánynak van anyukája”? Miért nem tud semmit az alapvető női higiéniai normákról, a sminkeléssel viszont miért van tisztában egy tizenegy éves kislány? Engem ez meglep. Jobban oda kellene figyelni a fiatalokra! Sokszor elgondolkodom azon, mit is sugall felénk a divatvilág, annak ellenére, hogy én is több éven keresztül voltam modell. Már akkor sem értettem mindennel egyet. Furcsálltam például, hogy miért kell három órán keresztül tupírozni a hajam, négy óráig sminkelni, öt órán át fotózni, hogy aztán legyen egy kép, ami bekerül egy magazinba; és árulok egy olyan ruhát, amit két ember tud megvenni az egész világon, mert olyan drága. Olyan „sok hűhó semmiért” érzésem volt emiatt. És, ha már a divatlapoknál járunk… nem tartom reálisnak, ahogy időnként az árakról kommunikálnak egy-két cikkben: hogyan tudsz trendi ruhát vásárolni húszezer forint alatt? Nem gondolnám, hogy egy átlagos magyar család ezt minden esetben meg tudja engedni magának… Szerintem nem kell a legújabb divat után futni folyton, mindenki idővel megtalálja majd azt a stílust, amiben a legjobban érzi magát.

A szépségápoláson, barkácsoláson, sütésen és kreatív ötleteken túl milyen elveket képviselsz, amelyeket fontosnak tartasz átadni?

– Természetesen odafigyelek, mit közvetítek a lányok felé. Nem szeretem a kihívó ruhákat, dolgokat, én az egyszerűség híve vagyok. Fontos számomra az, hogy valaki ne csak külsőleg legyen vonzó, hanem mindehhez belső értékek is párosuljanak.  Éppen ezért most indítottam útjára egy programot, ami abból áll, hogy mindennap tanulunk közösen egy új szót a közösségi oldalamon (ahol egyébként már több mint 115 ezren vagyunk), hogy bővüljön a szókincse a fiatal generációnak. Ez csak az első lépés, gondoltam megfigyelem, hogyan reagálnak a lányok. Egyelőre nagyon szeretik. Szóval lassan jöhetnek az újabb fejlesztőprogramok is.

Hirtelen tettél szert nagy népszerűségre. Hogyan sikerült ezt feldolgoznod, hogyan tudtál megmaradni „egyszerű vidéki lánynak”?

– Én ebből a népszerűségből nem igazán érzek semmit, mivel általában mindig otthon vagyok és dolgozom, ritkán mozdulok ki. Üzleti szempontból nagyobb az érdeklődés, aminek persze nagyon örülök. Fantasztikus érzés, amikor felkérnek egy-egy műsorba műsorvezetőnek vagy zsűrinek egy rendezvényen, és kikérik a véleményem. Persze minden siker csak akkor igazán jó, ha van kivel örülni. Nekem csodás családom van, akikre bármikor számíthatok: apukám szerkeszti a honlapomat, anyukámmal és húgommal pedig folyton újabb és újabb ötleteken törjük a fejünket. Hálás vagyok értük és nekik.

Három év után is ugyanúgy élvezed a videók készítését, mint a legelső alkalommal?

– Nagyon szeretem a munkámat, de nyilván ez is tud fárasztó lenni. Ennek ellenére semmiért el nem cserélném. Sok olyan impulzus ért, ami letéríthetett volna erről az útról (más műsorfelkérések), de hűséges maradtam a sorozatomhoz. Hiszek abban, hogyha az ember az elején valamibe sokat fektet bele, aztán ki is tart mellette, akkor eljön a szüret ideje is.

Olvasson tovább: