hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mesedokik

2013. 09. 12.
Egy kórházban fekvő beteg gyerek mindenki számára szívszorító, és mindenki szívesen segítene, de hogyan? Mesét olvasni bárki tud! Ezt a lehetőséget ajánlja fel egy pályázati program keretében a K&H Bank, amely emellett műszerek beszerzésével is segíti a kórházak működését. „Mindenki tisztában van azzal, hogy a magyar egészségügy nincs könnyű helyzetben. Amikor műszerátadásakor ellátogatunk a kórházakba, minden alkalommal gombóccal a torkomban jövök ki az épületből. Sokan vannak így ezzel, ezért is lehet olyan népszerű a mesevarázs meseolvasó programunk” – mesélt a Heteknek Kónya Andrea a bank programjának indító okáról.

A K&H Csoportnak négy kiemelt támogatási területe van, az egyik ilyen a sport. Vannak saját tömegsportrendezvényeink, például a K&H futónapok, K&H kerékpárnapok az országban mindenfelé. A Magyar Paralimpia Csapatot is a K&H Bank támogatja. A második támogatási terület az előadóművészet, a harmadik a fiatalok oktatása. Ezen a területen egy pénzügyi vetélkedőt indítottunk: a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! az iskolai évhez kapcsolódóan kifejezetten pénzzel kapcsolatos ismeretterjesztő program, amely általános iskolásoknak mutatja be, hogy mi a pénz, hogyan bánjunk vele. A negyedik támogatási területünk pedig a gyermekegészségügy, ezen belül a K&H gyógyvarázs program, mely az idén lett tízéves. Ezt anno azért hoztuk létre, hogy segítsük az orvosok és az ápolók munkáját.    

A program két irányban nyújt segítséget: egyrészt a gyermekek testi egészségére figyel, másrészt a lelki egészségére. A testi egészség azt jelenti, hogy kórházaknak és rendelőintézeteknek, mentőállomásoknak műszerbeszerzéssel nyújtunk segítséget. Minden évben meghirdetünk egy országos pályázatot ezeknek az intézményeknek, és akik nyernek ezen a pályázaton, azoknak megvásároljuk azokat az műszereket, eszközöket, melyekre szükségük van. A pályázati keretösszeg mellett több forrást is igyekszünk a program rendelkezésére bocsájtani, például van karácsonyi támogatásunk is. Azt az összeget, amelyet ügyfeleinknek, kollégáink ajándékaira szánnánk karácsonykor, a műszerek beszerzésére fordítjuk, illetve vannak olyan ügyfeleink, akik felajánlottak összegeket, illetve vannak olyan kollégáink, akik a személyi jövedelemadójuk 1%-át is szintén a műszerbeszerzés program támogatására ajánlották fel. Mi nem pénzt adunk a kórházaknak, hanem eszköztámogatást, illetve az időt, amit a mesére szánnak.

Mikor alakult, és hogyan indult a gyógyvarázs mesedoktor program?  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!