hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jövő idő
Kürti Sándor, a tudatos befektető

2012. 09. 14.
Találkozásunkkor farmert és márkajelzés nélküli pólót visel, kicsit élcelődve jegyzi meg, hogy húsz éve kellett volna magáról még több közlésre szánt fotót csináltatnia. Valószínűleg akkor sem, most sem ez foglalkoztatja. Ahogy ő nevezi, valamelyik „homokozójából" száll ki, amikor arról faggatjuk, miféle szemlélet indítja arra, hogy újra és újra a hazai oktatás egy szegmensébe invesztáljon, most éppen a hátrányos helyzetűekébe.

Bill Gates szerint legalább annyit kell dolgoznia ahhoz, hogy a pénzét jó célokra költse, mint amennyi munkával azt megszerezte.

- Ezt még nem hallottam. Ezért ha párbajoznánk, akkor egy másik híres embert, Peter F. Druckert idézném cserébe: a mai szociális felelősségtudatod lesz a legjobb üzleted a jövőben. Sajnos, a mi földrajzi koordinátáinkon nem beépített gondolatok ezek. A Harvardon készítettek egy kutatást a végzettek körében arról, hogy miért szeretnek élni, és azt állapították meg, hogy négy olyan uniója van a gondolatiságuknak, ami teljesen lefedi ezt. Mik ezek? Nagyon szeretek dolgozni. Szeretem a hatalmat, a pénzt. Boldog akarok lenni, és a negyedik: maradandót szeretnék alkotni. Ugyanez a kutatás Magyarország legjelentősebb egyetemén a következőt hozta: huszonkilenc uniót találtak a válaszokban, például ilyet, hogy negyvenéves koromban már nyugdíjba akarok menni, de a huszonkilenc unióban egyszer sem szerepelt, hogy maradandót szeretnék alkotni.

A veszprémi Pannon Egyetemen létrehozott oktatási alapítványa már a maradandót képviseli.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!