Kereső toggle

Dagatnak mindent

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Belgyógyászat, sebészet, szülészet. Sürgősségi labor, legmodernebb berendezéssel szív- és hasi ultrahangos vizsgálat. Sürgősségi és intenzív betegellátás, száloptikás vizsgálatok, betegszállítás.

Aki azt hiszi, hogy ez egy közepes méretű vidéki város kórházában elérhető szolgáltatások sora, az nagyot téved. Ez egy budapesti kisállatrendelő liftreklámja. Igen-igen, aggodalomra semmi ok, kedvenceink magas színvonalú szolgáltatásban részesülhetnek. Igaz, nem tb-ből, hanem zsebből finanszírozva. Na, de mi mindenre képes a ragaszkodó szeretet! Dagat, a tengerimalac (igen, így, egy tével és dé nélkül) valamilyen okból kifolyólag elvesztette jópofa, kócos bundáját, de hála az állatorvos-tudománynak, egy oltás és a gyógysampon megtette hatását: a bunda jobb, mint az eredeti! Igaz, hogy annyiba került, mint két vadiúj tengerimalac együttvéve. Na jó, viszont Dagatból csak egy van!

De vajon érdekel-e valakit, hogy a magas tápértékű eledel helyett vacsoramaradékot fogyasztó házikedvencek gazdái hetekig győzködik magukat egy SZTK-túrára, s miután egy napot elücsörögtek a piros fröccsöntött műanyag székeken a hulló vakolat mellett, a gyógyszerek felét úgysem váltják ki? És az izgat valakit, hogy az ország egy részén nemhogy a sürgősségi meg intenzív ellátás, de baj esetén fél órán belül egy „mezei” orvos sem elérhető? És hogy a képalkotó meg száloptikás vizsgálatokra hosszú előjegyzési listák végére lehet csak felkerülni? Mindez valószínűleg csak az érintetteket foglalkoztatja. Pedig mindenkiből csak egy van.

Olvasson tovább: